Hej

Blev en riktigt blöt men rolig Vasastafett idag. Alla i laget gjorde riktigt bra insatser och vi slutade tillslut på 15:de plats i mixklassen och blev 39:a totalt av alla lag Grymt bra!

Jag på min 2 sträcka!

Jag på min 2 sträcka!

Men vi tar det från början. Malins bror Jonas sprang första sträckan Sälen till Smågan på ett imponerade sätt. Han sprang nästan 2 minuter fortare än förra året. Blev en riktigt inspirerade utgångsläge för Micke på andra sträckan.

Mickes ord om sin sträcka: Sprang samma sträcka förra året men det var betydligt blötare och lerigare i år än ifjol. Kroppen kändes bra och jag kunde springa på bra. Är tyvärr inte jätte bra teknisk när det blir ”orienteringsväder”. Hade ungefär samma tid som förra året så jag får vara riktigt nöjd. Sprang de 14,3 km på 56,53 min och hade snitt fart 3,59 min/km. Alla som sprang idag vet att det inte var någon ”bjud löpning” Sprang i mina Salomon S-Lab Speed. Skulle nog haft ett par orienteringsskor .

ESprang även sträcka 8 för IFK Mora SK. Var lagom mör i kroppen efter morgonens urladdning på sträcka två för Team LGL:s. Sprang de 4,7 kilometerna på 16,53 och hade snitt på 3:36 min/km.

Tredje sträckan sprang Rikard Tynell riktigt bra. Han hade bra tryck och plockade några placeringar. Här låg vi tolva totalt i tävlingen och ledde mixklassen.

Fjärde sträckan sprang Malin. Hon var länge osäkert på om hon kunde springa men hon gjorde det bra Här är Malins ord om loppet:

Det var en chock att springa efter åtta dagars förkylning. Kände mig inte riktigt på G, det var kämpigt från första steget. Vädret och underlaget gjorde det ju inte lättare, var det tough race vi körde idag eller? hehe… Och väl in till växlingszonen fick jag syn på en man, tog rygg. Tyvärr tog jag fel rygg, för när jag svängde in till växlingszonen såg jag Danne på andra sidan staketet? Jag sprang FEL?!?! Fick vända och springa tillbaka dit jag kunde gå under snöret för att komma rätt?!?! Sååå trött på mig själv. Men jag var så trött och ville bara växla så att jag missade skylten där det stod Vasastefetten till höger och Ultra löpare till vänster. Tog alltså rygg och sprang om en Ultra löpare?! Jaja, jag sprang mer än vad jag skulle men det blev rätt tillslut. Men jag är ändå nöjd att jag sprang fortare i år än förra året Gick i mål på tiden 1:04:52 med snitt på 5:14 min/km.

Femte sträckan sprang Daniel. Även han gjorde det bra och sprang fortare än förra året och plockade några placeringar.
Sjätte sträckan sprang Anna och även hon sprang fortare än förra året! Imponerande!

Sjunde sprang Mimmi. Hon tyckte att hon öppnat lite för lugnt och var redan nu revansch sugen inför nästa år. Men hon gjorde det riktigt bra och gjorde en bra premiär på sträckan.

Åttonde sprang Ulla. Som vanligt snackade Mickes mamma ner sig om att hon tränat för lite. Men återigen överraskade hon och sprang på samma tid som ifjol. Nu börjar hon överväga på att börja träna mer regelbundet löpning

Nionde sträcka sprang Malins bror Erik. Trots skada innan lyckades han bara vara några sekunder ifrån förra årets tid, grymt!!!

Sista och tionde sträckan sprang Mickes syster Marina. Hon avslutade riktigt bra. När hon korsade mållinjen hade vi tillsammans tagit oss de 9 milen på 7 timmar och 10 minuter. 40 minuter bättre än förra året! Fantastiskt bra och nästa år får målet bli att ta oss under 7 timmar och vara topp 10 i Mixklassen

Micke gjorde en tidsplan som nästan stämde på pricken

Tack Malins mamma Lena som i år var med som coach och chaufför Allt för ikväll och tack för alla hejarop under dagen! Ha det gott/ Micke