Snacka om solproppaganda denna påskhelg! Varm luft och inte en tendens till ett endaste litet stackmoln. Vissa år har vi varit iväg i Bruksvallarna, Grönklitt med flera platser och visst är det ljuvligt att vara till fjälls och möta våren.
Nu hade vi bestämt att ta påsk på hemmaplan då åtminstone jag var lite mätt på alla turer uppåt landet men få la erkänna att det var lite småtungt att öppna sociala medier och ta del av alla som var till fjällen och njöt av skidåkning i kortarmat. Som sagt, det är ju så här års man ska vara i fjällen och njuta av skaråkning i morgontimman eller gå på topptur i solskenet.
Man ska ju inte klaga:) och vi hade det faktiskt rätt okey även på hemmaplan. Gott att gå lite gjort lite nytta och vad gäller min andra stora hobby vid sidan om träningen så fick vi faktiskt lite gjort och har sällan legat till så bra i vårbruket. Får la äta upp det senare…
Stenplockning på åkrarna där det i början av veckan ska sås spannmål och kontroll av stängel runt hagar där vilt och nedblåsta träd kan ha ställt till det i vinter. Blev några steg och nästan så att man få ta upp i träningsdagboken. Det hade jag behövt då timmarna har falerat den senate månaden men det är ju bara april hittills.
Att det dessutom var grymt varmt och soligt gjorde ju det inte direkt betungande att vistas ute. Härliga tider och nu i veckan lär det bara smälla till och om några dagar vara grönt på träd och mark.

Stenarna ska bort

Stenarna ska bort

Vildsvinen har varit i farten

Vildsvinen har varit i farten

Helgen var nästan lite läskig då extremvärmen och nederbördsbristen från sommaren 2018 börjar göra sig påmind. Ett sådant år vill vi verkligen inte ha av så många anledningar. Allt från mängden arbete som ökar för att säkra upp vatten, flytta djur mellan beteshagarn till att djur och växtlivet verkligen rubbas. Älgarna är magrare än på länge och barkborrarna är ett hot som verkar breda ut sig i en läskig fart.

Veckan som gått kommer inte att gå till historien som någon träningsvecka. Jag är lite för väderstyrd och man vill vara ute och göra så mycket annat vårdagar som dessa.
Men fick i allafall in de två styrkepassen med Jacke i måndags och onsdags vilket var gott då han nu är i Japan i veckorna två och mina styrkepass lär fallera.
Och så blev det två premiärpass för året. I torsdags en mtb-runda tillsammans med syrrans hund Sally. En tur över stigar och grusvägar uppåt Gaxåshöjderana och Sally imponerade med att få ihop hela 21 km på 75 minuter.
Kunde inte heller hålla mig längre från att ge mig på rullskidorna. Hade ju tänkt vänta in maj men en lång helg orsakade att trugorna monterades och de nya Elpex 610 från Skistart fick invigas. En lugn söndagsrunda tur och retur till Anderstorp på den flacka nysopade cykelbanan. Ganska trivsamt ändå!
Måste rekommendera dessa rullskidor och på senare år har jag i princip enbart hållt mig till Elpex-rullskidor. Både schyst komfort och en mycket prisvärd skida. Tror att jag har hela uppsättningen med allt från PU- till de trögaste 4:orna. Just nu till oemotståndligt kampanjpris, in och köp!    Elpex 610

Fick också in några timmar i träningsdagboken i fredags så det blev en vandring i Marieholmsskogen. Ett naturreservat som efter stormen Gudrun 2005 är väldigt spännande att vistas i. Tyvärr är det ganska sorgligt då det inte fått röjas upp något i området och lederna är väldigt otydliga, man få hoppas över stock och sten och träden över en är hård barkborreangripna. Kuslig terräng men den har också sin charm och under förra året så gjorde länsstyrelsen ett något snällare och enkelt röjningsarbete och märkte upp lederna något.

Rast vid Örnnästet

Rast vid Örnnästet

Vi var ett gäng som tog oss upp till Örnnästet och vidare ner mot vildmarksbyn kolakojjorna. En näst intill historikt plats som upprättades av Charlie på 80-talet.
En härlig förmiddagstur i gott sällskap.

Hoppas att ni också haft en skön påskhelg!