I förra inlägget skrev jag att det hade börjat kännas bättre efter nederlaget på SM, och visst hade jag rätt!

I helgen så var det Sverige Cup i Hudiksvall. Jag körde endast 15k m loppet på lördagen då jag trodde att det skulle vara stakfria zoner på söndagens 30 km klassiska lopp. VILKET DET INTE VAR! Konstigt då det var årets plattaste bana och väderprognosen visade att det skulle vara ett ganska sugande före. Men tävlingsledningen tyckte tydligen inte det behövdes.. Men tanke på att det har varit stakfria zoner på alla klassiska lopp de senaste 2 åren (förutom SM då banorna va sjuka) + att det skulle vara det även i år, så var jag säker på att det skulle vara även nu och tog därför inte med mig klassisk utrustning.

Men först om lördagens lopp. Trodde det skulle bli en seg dag, fram tills ut på andra varvet under loppet. Då fick jag rygg på Marcus Fredriksson som körde galet starkt. När jag väl hängde på så kunde jag lätt följa, och han drog in mig till en 4:e plats. Den bästa placeringen någonsin på Sverige Cup, kul. Tack Marcus!

Kanske har gått och blivit distansåkare nu? Har ju cirka 68 fis-poäng i distans och 98 fis-poäng i sprint!

DSC09098

Foto: Filip Danielsson

 

Istället för 30 km i Hudiksvall, så blev det 45 km i Malung på söndagen. Årets första långlopp i form av Skinnarloppet. Ett riktigt fint lopp som jag kan rekommendera! En kul bana med många varierande partier. Det var spurtpris efter 3 km och 24 km (ett varv), gick för båda, och lyckades ta båda. Men därefter blev det krispigt. Hackade på Peo Svahn och Axel Bergsten som fick lucka till resten av fältet. Men fick släppa dom efter ca 30 km, spurtprisen tog för hårt på musklerna. Sen åkte jag och Mikael Andersson, Mora SK länge tillsammans, men jag fick vika ner mig. Musklerna var slut, och hade inte mycket att trycka med. Körde på i mitt egna tempo, och trodde det var lugnt när jag tog sista kurvan in på upploppet, ca 100 m kvar. Då kom det en jäkla stor klunga, så fick dra på en spurt. Det var ganska lugnt, men överraskande hur fort de kom ifatt.

Nöjd 4:a åkte jag hem till Falun, och glad över att haft säsongens bästa tävlingshelg, men framför allt att kroppen äntligen börjar piggna till !

Just nu är jag på läger i Långberget med SK Bore. Ett läger vi kör varje år den här tiden, grymt ställe att få lite mängdträning gjord på. Fina banor och varierande terräng, bra mat och snösäkert! Vi är här till lördag eftemiddag, sen blir det hem och ladda om batterierna.  På onsdag drar jag till Kina för att köra ”Swix Bejing City Sprint” – en sprinttour med 1,8 miljoner i potten. Kommer bli ett äventyr!

Skinnarloppet

Hörs hej!