Laguppställningen

Laguppställningen

4e av 5e deltävlingen i den svenska långloppscupen, Ski Start Challenge. Västgötaloppet, ett klassiskt långlopp som sedan många år arrangerats på värdscuparenan Lassalyckan i Ulricehamn.
Kylan, snön och vintern försvann lika snabbt som den kom men vi fick i alla fall chans att åka skidor på natursnön hemma i Gnosjö i närmare 10 dagar. I torsdags hade vi över 3 dm snö och idag, söndag kväll var i princip allt bortblåst och taget av värmen och regnet som rådde i helgen. Brutalt att det kan gå så fort och det gjorde ont i själen att se vintern försvinna. Visst ska det mesta utav vasaloppsträningen vara gjord men det ahde inte varit fel att kunna åka skidor i 1,5 vecka till.
Hur som helst så är vi inne i en rolig tävlingsperiod och efter förra helgens Wadköpinslopp så tränade jag endast på lite lättare veckan. Styrketräningen sköt vi till Tisdagen, Onsdag kväll körde jag löpintervaller på bandet 5x3min i lutning 6,5 och motsånd 13 och på Torsdagmorgonen innan jobbet körde jag det sista skidpasset i Gnosjö för den här gången. 1,5 timmar varav stakintervaller mitt i passet på 1-2-3-4-3-2-1 min.
Lördagseftermiddagen spenderades i vallaboden. Dels all efterfrågan på hjälp med rillning åt olika klubbkompisar. Vi har kraftig medgång och efterfrågan på Gnosjörillen just nu vilket är väldigt spännande och roligt. Vänta er mer information och nyheter om Gnosjörillen!
Vallade upp 2 par skidor var åt mig och Sara. Våra respektive Speedmax med grön slip samt de något varmare RCS Carbonlite med gul slip.
Swix Marathon Svart blandades med HF8, rillades med Gnosjörillen rak tryckande 3 mm bak och 2 mm fram och toppades med Brikos gula pulver.
Söndag förmiddag, fattar inte varför de ska vara så tokigt sen start klockan 1200 vilket tar i princip hela dagen innan man är hemma igen men hur som helst så bar det iväg mot Ulricehamn. Vi var hela 13 personer från Gnosjö varav 8 stycken på startlinjen och hela 5 personer som stod för service. Grymt kul med ett härligt gäng och vad värdefullt det är med service och support!
I boulehallen hämtade vi ut våra nummerlappar och Gnosjögänget samlades för att tugga och tagga igång loppet. Jag hade startnummer 7, antagligen baserat på att ligger bra till i cupen samt att jag nu är elitseedat i Vasaloppet vilket känns fantastiskt stort för en annan vinglig motionär som körde mitt första Vasalopp på närmare 11 timmar.
Det är så grymt skönt att ha en egen startplats och jag stod dessutom i främsta ledet och precis bakom mig hade jag Jacke H och Sara som också såklart var elitseedade.
Nationalsången spelades och skottet gick. Det bar av uppför första backarna och jag kände ganska direkt att det blev svårt att gå med den stora klungan. Aj, som vanligt seg i starten och fick släppa även Jacke H och några till kända åkare i motsvarande kaliber. Var drygt minuten efter redan vid första varvning men jobbade mig in i loppet mycket tack vara eminent langning och skidor som kom igång något bättre ju längre det led. Ett antal åkare droppade av framifrån och jag fick god hjälp av Jonathan att hålla i bra fart. Vid tredje varning var vi ikapp Jacke H mfl och på det sista varvet med endast några kilometer kvar kom vi ikapp ännu en stark tremannaklunga som vi genast gick förbi och drog ifrån. Kom in på 10 plats i min klass och 12e totalt. För första gången jag kännt att det gått bra på Lassalyckan och en bana som jag anser ganska tuff.
Fick dessutom snabb rapport att Sara höll undan och körde in som 3e dam och en stabil insats!
Som sagt var servicen kanon och en stor del att jag hade energi hela vägen. Tack framförallt till syster Anna som fick god hjälp av Edvin och Elias. Att Sally bet av kopplet och slet sig ökade dessutom bara på spänningen för serviceteamet och gjorde det extra händelserikt.
Grymt prestation av min kära kollega Henrik A som kom 4a totalt och fortsatt stabila insatser av resterande GFKare. Nu håller vi tummarna för att de har seedningskommiten med sig och att DP har sekunderna på sin sida för att kvala upp i led 4a!

Sara efter blomsterceremonin

Sara efter blomsterceremonin

Kemi mellan Sally och Daniel

Kemi mellan Sally och Daniel

D21 prispall

D21 prispall

 

Nu väntar en vecka med barmarksträning men redan till helgen igen hoppas vi på ett fint lopp uppe i Högbo, Sandviken och en sista genomkörare inför Vasaloppsveckan!
Ha de!