Rätt nice väder för utomhusträning nu må jag säga. Många ljusa timmar per dygn synd bara att man har ett visst sömnbehov:)
Visst är det lite varmt enligt mitt tycke men det är nått speciellt med att få dra på sig det lilla linnet, shortsen och ge sig ut på en liten rullskidtur en sen sommarkväll. Mer sådant tack!
Veckan som gick borde nyttjats för fler njutpass men så blev det då inte. Ingen reda men träningen och jag landade på totalt 5 träningstimmar fördelat på ett styrkepass, ett löppass till jobbet i ljuva morgonstund, en morgon-mtb-tur där hundarna skulle rastas och tre halvdana rullskidpass.

På schemat stod det också lite fix hemma på gården och en hel del festförberedelse inför helgen. Livet är ju inte bara träning:)
Men även när det är mycket annat så tycker jag att det är ganska lätt att trycka in lite träning i programmet. Bara man inte strävar efter timmar och mängd utan nöjer sig med att få upp farten och pulsen genom någon slags aktivitet. Stakmaskin eller någon slags löpintervaller kan vara sjukt effektivt.

I Tisdags sprang jag till jobbet. Jag har endast 4,4 kilometer men har en runda över Sjöarp som mäter runt 6,6 kilometer. Ett lagom morgonpass.
Tisdag till Onsdag var jag hundvakt för min systers två hundar. Både Sally och Tindra kräver lite engagemang och älskar att ut och springa. Vad passar då bättre än att spänna på sig selen, hoppa upp på MTBn och ta en skogstur klockan 5 på morgonen. Kan verka totalt livsfarligt att sitta fast och bli dragen bakom Tindra men hon är en Husky och dresserad draghund. Känns faktiskt relativt kontrollerat att “cykla” med bakom. Största faran är Sally som springer lös bredvid, framför, bakom i full speta. I Sjöarp tittade vi till kossorna och kalvarna och att de har det bra.
Kan säga att det brändes inte allt för många kalorier på detta pass.

IMG_0345 IMG_0256

Och ett tidseffektivt rullskidpass som jag avverkade i Onsdags kan se ut enligt följande.
25 minuter uppvärmning på rullskidbanan varav något stegrande intensitet och efter det 12 stycken impulser a 20 sekunder. Jag behöver träna hög fart och det får man göra här. Körde dessutom på Elpex tvåor för att få upp farten ytterligare.

De två andra rullpassen som avverkades var till och från Anderstorp för att hämta och lämna en lastbil som skulle användas för att transportera några bänkar och lite annat till Lördagens 30-årsfest. 1+1 timma varav det sista av dem i A1- och en snittpuls på 116 bpm.
La in en extra sväng över Kulltorpshöjderna och några impulser på de tröga 4orna. Gott!
Styrkan fick också stryka lite på foten då även Jacke hade mycket att stå i inför festen samt att han tagit upp elitfotbollen efter ett 4 års uppehåll. Kul med folk som vågar satsa testa och satsa lite!

Vi tar igen lite träning på semestern. Och vilken fest det blev!