Det har det ju varit en sommar som slog sönder vardagen och vi tappade rutinen vad gäller de två maxstyrkepassen som jag och Jacke implementerade för ungefär ett år sedan. Men nu har vi kommit igång igen!
Måndagar och Onsdagar 0530 på Järnlyftet, Töllstorp, Gnosjö kör vi. Välkommen att haka på om du känner för det!

Historiskt har jag aldrig tränat någon styrketräning förutom ett och annat cirkelpass kanske i GFK-stugan eller hos Tompa i Hult. Då har det oftast handlat om 30/30 sekundare och något mer flås och uthållighet än ren styrka. Det är också roliga pass och är kul att utföra i grupp men sommaren 2018, på ett fjäll ovanför Björkliden tog vi det första taget och drog igång med maxstyrka. Målet har varit och är att bli starkare och mer explosiv och kunna dra nytta av detta i stakningen vilket jag tror att jag har gjort. Och så minskar man ju risken för skador om man är allsidigt tränad och har lite muskler. Eller…

Så här ser våra två pass ut som vi kör typ regelbundet varje vecka.

Måndagar PASS A:
Uppvärmning på löpbandet.
2,5 minuter i 10 km/h och 2,5 minuter i 13 km/h.
Knäböj 5×5 st ca 70-80 kg.
Bänkpress 5×5 st ca 70-80 kg
Chins 5×5 med 5-10 kg vikt alt. 5×8-10 st utan vikt.

Onsdagar PASS B:
Uppvärmning på löpbandet.
2,5 minuter i 10 km/h och 2,5 minuter i 13 km/h.
Knäböj 5×5 st ca 70-80 kg. (men ibland växlar vi och kör lite alternativ till knäböj).
Axlpress (även kallat militärpress) 5×5 50-55 kg.
Marklyft 3×5 80-100-120 kg.

+ lite bonus såsom magpress, dips eller någon kettlbell-övning kan ske.
Passen brukar ta runt 50 minuter och är väldigt lätta att motivera sig till och det känns som sagt givande och utvecklande även om man snart vill upp på ännu högre vikter, motstånd och tyngder!

Måndag morgon kl 0542

Måndag morgon kl 0542

Veckan i övrigt bestod av alldeles för lite stakning. Var ganska sliten i ryggen efter Nybrorullen. Tränignsvärk i över 5 dagar när hände det senast!? Känner att jag behöver mer hårda fartpass på lättrullade hjul.
Körde ett pass på PU-hjulen i Torsdags bara för att det var så gött väder och härligt att få lite fart. Blev rundan över Norrebo-Skärvhult-Åsenhöga och när jag för en gångs skull stod på tvåorna var det läge att försöka sig på några stravasegment. Hade sekunderna på fel sida denna gång men det gav iaf några effektiva fartökningar.

I Lördags var vi till Åsenhöga och deltog i deras årliga löparfest, Åsenhögaloppet 9,1 km.

Jag, Limpan och Affe.

Jag, Limpan och Affe.

Jag fick äran att springa för lag Åstols FF med Affe och Limpan som lagkamrater. Fråga oss inte mer om lagnamnet men det kan ha med en viss incident i Åstol hamn 2009 att göra.
Hur som helst så spring jag runt de 9,1 kuperade kilometerna på tiden 37:21. PB med 28 sekunder och ett kvitto att formen är god trots sparsam mängd löpning den senaste tiden.
För övrigt sattes det nytt banrekord av Oscar Claesson (tidigare skidelit i Gnosjö och numera springar han för Sävedalen) på den grymt imponerade tiden 29:55.

Oscar (nytt banrekord 29:55), Edvin och Zackarias.

Oscar (nytt banrekord 29:55), Edvin och Zackarias i det överlägset snabbaste laget.

I lördags morse hjälpte jag och Edvin Mr Alm med att trimma hans skidor innan han för till Borås och Höstrullen för att tävla. Resultat skidor som gick okey men Almen har mer att krama ur i vinter.

Jag och Edvin hjälpte i lördags morse  Mr King på långlopp H. Alm med att trimma upp (svarvade ner bakaxeln samt optimerade bort så mkt fett som möjligt) hans PU-skidor innan han for till Borås och Höstrullen för att tävla. Resultat gav skidor som gick okey men Almen har mer att krama ur i vinter. (40e totalt i VL 2019 !!!!!:))