Klagar i på föret och vädret trots att det går uppför...

Klagar i på föret och vädret trots att det går uppför…

Hade laddad i veckors veckor och veckan var kommen. På Torsdagen så skulle vi fara till Sjusjöen för att få träna längdskidor i kubik…
I vanlig ordning inledde vi veckan med Måndagens maxstyrkepass, pass A tillsammans med Björne, Sara och Sandra. Knäböj, bänkpress och chins i form av 5×5 upprepningar. Ska bli intressant att analysera och summera hösten lilla projekt där idéen om maxstyrka introducerades för mig av Björne under sommarens vistelse på Lofoten. Vi har haft disciplin och kört 2 gånger i veckan och jag hoppas och tror att detta ska ha gett resultat. Säg ju få en oerhörd explosivitet och utväxling:) Kommer mer i ett inlägg om höstens styrketräning i ett inlägg inom kort…
Hur som helst, ingen träning på måndagkvällen då det var UV-scouts luciafirande men på Tisdagen hade jag och Viktor bestämt oss för att köra Skiergintervaller i GFK-stugan. 0515 drog vi igång Skiergen och visst må det tyckas illamående tidigt av vissa men jag har ju trots allt tränat en hel del på det under de senaste säsongerna:)
10×2 minuter och jag kände mig spyfärdig redan efter den andra intervallen. Vad tusan. Körde klart passet men inget rekord direkt och när jag checkat in på jobbet så ringde min kollega tillika skidelitåkaren Elias och aviserade att han mått illa, spytt och blir hemma från arbetet. Jodå. Gick bara en kvart innan jag också hängde över ringen och sedan låg deckad i dagarna två utan någon som helst matlust och energi. Har tyvärr svårt att bara släppa allt från jobb till andra sysslor så det kanske inte heller var det bästa för återhämtningen. Längesedan jag var magsjuk och framförallt en oro att smitta Sara men tack och lov så hämtade jag mig hyfsat, Sara klarade sig och enligt plan bar det iväg mot Norge på Torsdagförmiddagen. Hade ju laddad som tusan inför denna helg ju!

På väg mot Norge och när vi gled över riksgränsen på vägen uppåt så passade vi på att slå en signal till vår vän, träningsguru, fyrabarnsfar och rekordjagare Jacke som har bra koll på just Sjusjöen.
Fick lite värdefulla tips på slingor och fina spår och förstod också på samtalet att han blev oerhört avis och sugen på snö.

Väl incheckade i vår fina stuga i Nordsäter precis intill spåret så gav vi oss ut i mörket för ett lugnt se sig omkring pass på Torsdagskvällen. Drygt en timma pannlampekörning tillsammans med Sara och Daniel.
Roligt att få Daniel på laggarna igen efter hans tråkiga olycka i pisten dagen före Marcan i vintras. Axel skadad och det blev att ställa in tävlingssäsongen och inledningen av golfsäsongen. Försök att alltid skippa det sista åket:)

På Fredagen blev det stakning uppe kring Pellestova/Reina och norr om Sjusjöen. En fantastisk kall, -16 men strålande solig dag. Magiskt helt enkelt!
Visst gäller det att klä sig ordentligt men med underställ från Aclima , handskar från Lillsport och varma pjäxor från Alpina så är det inga problem. Vill också passa på att rekommendera att använda en värmeväxlare från Airtrim som vi investerade i under en kall vistelse i Grönklitt för nått år sedan. Denna har används flitigt så det gäller att vara försiktig med att dra in allt för mycket kall luft och vid temperaturer under 10-15 grader är den ett måste.
50 kilometers stakning tillsammans med ett trevligt gäng från Göteborg SK. De har några starka, väl kända profiler i klubben.
Lunch på Lovens Bar men fortfarande ingen matlust och inte riktigt full energi och kraft i stavtagen på passen hittills.

På väg in till kvällspasset så ringer telefonen. Det är Jacke och han rullar ut från götet i sikte på Sjusjöen! Klart han inte klarar stå emot frestelsen om en helg tillsammans med oss och han vet ju att Sjusjöen levererar.
Kvällspasset la vi på stadion och det blev en timma lugn och fin åkning.

Fredagen blev som väntat tuff!
Långpass på släp efter Jacke och vi stakade runt Pellestova-norr om Sjusjöen ner Birkenspåret mot Rena och vidare hem mot Nordsäter. Hög marschfart, kärvt före, mjukt stavfäste men trevligt och vi registrerade 61 km på drygt 4 timmar. Det passet behövde jag!
Jacke är en maskin och vi följde efter lunch i stugan och tv-sändningen från sprinten i Davos upp med ett ordentligt kvällspass. 30 km stakning med pannlampa runt fjället. 2 block impulser på 5×40 stavtag och sedan var det gott med kvällfika!:)

Isak och Jacke - två amatörer som harvat runt i startled 1 alldeles för länge.

Isak och Jacke – två amatörer som harvat runt i startled 1 alldeles för länge.

Hade funderingar på ett tidigt morgonpass innan avfärd hem på söndagen men då det kom några centimeter snö så var vi bekväma och satsade istället på tidigt hemfärd.
Få vara nöjda med 12 timmar stakning och runt 16 mil så vi summerar en grymt bra träningshelg som dessutom spenderades i mycket trevlig sällskap i form av the ”Italian gang” med vår ledare Daniel i spetsen.

Tacksam att kroppen funkade hygglig bra även om jag inte hade full energi och kraft dessa dagar. Det verkar ta nån dag att fylla på kroppen igen efter en total tömning men jag hoppas vara tillbaka på topp snart igen:) Nu blir det en vecka med lite minde timmar men ska försöka hålla farten uppe och redan i mellandagarna bär det norrut igen med sikte mot Bruksvallarna och mera längdskidåkning.

Mellan Nordsäter och Reina.

Ljust mellen Nordsäter och Reina.