Godkväll!

Har precis landat i Falun efter ett läger med Bore & vänner. Det har varit en vecka med mycket skidåkning i Tunneln (ca 1 pass/dag), tuffa intervallpass & även en skidtävling!

Jag bodde i Tobias Arwidssons hus, som han hyr ut till ett bra pris tillsammans med Ringsby, Olle Jonsson & Max ”Novakgruppen” Novak. Ett riktigt guldgäng, som verklig bidrar med energi och bra stämning!

Totalt blev det ca 22h träning och 3 fartpass som var:

– Hovfjället –  Rullskidor Skejt 5x8min. 

– Dansbandsprinten + 3×3 min A3+ Klassiskt Skidor: En showsprint på snö i Malung med ett starkt startfält! En bana på 300m, där vi i prologen körde 2 varv, och tog cirka 1,5min. Slutade 8 prologen, där endast 16st gick vidare och därefter var det 4:a man i varje heat, en riktig sprint helt enkelt! Kändes bra, tog mig ganska enkelt till semifinal där jag var lite för optimistisk och körde för hårt för start, och fick ge mig mot Oskar Svensson & Magnus Stensås som slutade 2:a & 4:a. Själv slutade jag 5:a och 3:e svensk, helt okej. Men åkte dit för nya lärdomar och det fick jag! Brände av några straffintervaller efteråt tillsammans med Marcus Grate.

Dansbandsprinten

- 6×6 min Rullskidor Klassiskt: Ett riktigt tufft pass med bra uppslutning! Ett pass som vi kört tidigare i sommar, som driver puls nått enormt! Man kör hårt i 40 sekunder, vilar 20 sek i 6 minuter, sen 2-3 min vila. Där varannan 6 minutare är stakning och varannan diagonal. Att köra så istället för 6min gör att man kan hålla en mycket högre fart och man får rejält med puls, vidrigt men underbart!

20180721_102917(0)

Nu blir det, vila minst en dag om inte tre!

Ha d gött, så hörs vi nästa vecka! // Pontus