Kan man verkligen köpa längdskidor på nätet? Borde man inte vara i en fysisk butik och stå på en spannbräda för att veta att man får rätt skidor?

Ja, du kan köpa längdskidor på nätet men det gäller att välja sin butik väl.
Många fysiska butiker har väldigt mycket personal som snurrar på ett schema och på de olika avdelningarna, det kan tyvärr påverka väldigt mycket på kompetenssidan vad det gäller att hitta den perfekta skidan till dig. När du står på en spannbräda är det enda du gör att belasta skidorna med den vikten som du har. Nackdelen men spannbrädan är att du kommer aldrig kunna stå helt jämnt på denna utan kommer alltid att vingla, även om du håller i ett par stavar.

Det finns några specialistbutiker på nätet som verkligen kan sin sak och törs avstå från att sälja en skida till dig om den inte passar dig till 100%. Det är kvalitet som gäller inte kvantitet.
Dessa butiker mäter ut skidorna med spannmätare gjorda för att belasta skidorna med en valfri vikt och för att se det exakta spannet utan att du står på skidorna.

Se gärna denna film om hur Skistart plockar sina skidor för kunderna på precis detta vis, med spannmätare från Eiker & Skimateria.

Så svaret är alltså ja, det går alldeles utmärkt att köpa längdskidor på nätet! Välj en specialistbutik på längdskidor så kommer du inte bli besviken!
Visste du förresten att Skistart.com är Nordens största skidbutik på nätet? Vi kan längdskidor och erbjuder dessutom en spanngaranti! Blir du inte nöjd med skidorna så byter vi ut dem, även om du har åkt på dem! Så säkra är vi på att vi kommer plocka rätt skidor till dig