Hej hej, Adam Sundström heter och är 30år. Jag och kommer från skidmeckat Norsjö som kan stoltsera med att vara hemort åt Ernst Alm som var den första vinnaren i Vasaloppet.

Jag har länge varit sugen på att ta mig an Vasaloppet men alltid hittat anledningar att skjuta det framför mig. Nu insåg jag att det var ett ypperligt tillfälle att göra det då vi blev ett gäng på jobbet som ska vara med.

Min idrottsliga bakgrund består mestadels av lagidrott där hockey och fotbollhar varit en betydande del men har också hunnit prova på bland annat inneband, pingis med mera. Vid 25-års ålder hittade jag triathlon och tyckte mig få en lysande idén som innebar att jag utmanade min bror. Resultatet av tävlingen oss emellan slutade i fiasko för mig del. Det jag dock tog med mig från tävlingen var ett nyvunnet intresse för så kallad snorsport som jag aldrig tidigare har känt någon dragningskraft emot. Det mynnade ut i fortsatt tävlande i triathlon som glad motionär samt att jag har provat på tävlingsformen swimrun.

Som jag nämnde högre upp i texten så kommer jag från Norsjö som är kändaför just sina vasaloppsåkare. Själv har jag inte skrapat ihop många mil på skidor och dom få jag fått ihop är påtvingad åkning från skoltiden. Detta skall det bli ändring på nu är ju tanken.

Planen för min del är att genomföra en svenskklassiker och för den har jag satt upp ett tidsmål som innebär att ta mig i mål sub 20. För att klara detta hoppas jag kunna nå målet i Mora på någonstans mellan 6-6.30.

Tack för mig24171679_10155704455756542_1154029279_n