Nu är jag på plats i Voukatti, Finland, landade här i torsdags, och skall genomföra säsongens sista världscupstävlingar.
Som vanligt så gäller 7.5 km (tisdag), sprint (torsdag) och 15km (fredag) för mig.

Det är väldigt kallt, vindstilla och torrt här i Voukatti så det är väldigt stor skillnad mot Tyskland för snart två veckor sen där det var varmt, blåsigt och blött istället.
Snön är torr, kall och sträv så går ganska tungt direkt man hamnar utanför spåren men så länge man ligger i spåren så glider det ganska bra.
Hittills har jag hunnit köra tre pass varav ett intervallpass och en hel del impulser. Det är lite ovant och väldigt ansträngande för luftvägarna att köra hårt när temperaturen sjunker ner mot -17°C. Jag har därför valt att köra alla lugnare pass och uppvärmningar med mask för att skona luftvägarna så mycket jag kan. Tyvärr är det svårt att köra med mask i högre intensitet då det kräver mer syre.

Sista chansen att kvala
Detta är inte bara säsongens sista världscupstävlingar för mig utan också sista chansen att kvalificera mig, efter de svenska kraven, till Paralympics i PyeongChang som drar igång i mars. Kraven de har ställt på mig är höga och väldigt svåra att lyckas nå men kroppen känns fortfarande pigg så får jag bara bra förutsättningar och har en bra dag så skall det kunna gå vägen. Tyvärr har mina nya Fischer stakskidor spruckit i plastplattan som mina klackar (som man fäster sitski:n i) är skruvade så jag har tyvärr inget annat par skidor att köra på nu än mina gamla Fischer stakskidor. Tror dock jag hade valt dem ändå, då de glider bra i detta föret, så känns ändå ganska lugnt. Har också hunnit göra lite skidtester med mina övriga par och överraskande så går fortfarande mina varmskidor från Madshus med varmstruktur nästan lika bra som Fischerskidorna med kallstruktur.

Så nu ser jag fram emot att göra ett bra avslut på säsongen och få till några bra lopp jag kan vara nöjd med.