Hej på er!
Jag har haft några fantastisk dagar i Hemavan nu, kring minus 10 och massa skidåkning på min lediga tid. Jag har åkt i backen, i spåret och tagit på stighudarna och klättrat upp till liftlösa toppar oxå. Snacka om frihet! För varje dag blir jag mer och mer klar med att vintrarna måste tillbringas här!

215BD659-7AB2-4C2B-8B2C-7A4CDFD98D95

Spåren är så otroligt jobbiga dessutom så träningen inför kommande tävlingar känns så mycket bättre. Det finns lätta spår oxå men de är så korta. Man kan tex åka från Tärnaby till Ängesdalslia och det är många höjdmeter…18km (nästan) bara uppför, sen kan man vända om man vill, betydligt lättare hemåt. Finns fina skidspår ovanför trädgränsen i Hemavan oxå, man kan starta vid Fjällparken och åka upp, upp upp eller ta liften upp till centrumliftens topp och starta därifrån, lite fusk men det funkar.

På tal om tävlingar så är det nu tyvärr beslutat att även detta SM är inställt, klokt men lika tråkigt för det. Covid skenar i Umeå nu igen och en tredje våg ser ut att bli enorm. I Hemavan har vi det lugnt än så länge men nu kommer sportloven och det känns lite oroligt att turister från Sveriges alla delar ska komma hit. Jag kommer vara väldigt noga med munskydd under loven då antal personer massdubblas här.
Fyllde 20 den 10 februari och fick ett lavin kit från ortovox, mamma skulle beställa men det va slut då, det kanske blir detta istället från Black Diamond. Är så glad att jag gick lavinkursen, känns betydligt mer tryggt nu när jag åker offpist.
hörs snart igen!
99A8E00F-DDA8-4D4D-9494-0474B2637D65