Från -32 i Hemavan igår till bara några minus i Umeå idag, känns som jag kan gå i shorts i Umeå nu när jag är van vid riktig kyla!

Jag tog med mig ett par av mina skateskidor hem denna gång så åkt ”långa” spåret på Kulla 2varv (11km är ett varv) med en väldigt sprallig Hilda lös framför, bakom, på sidan om mig och ja…överallt. Hilda är som en raket när hon springer, verkligen en hund byggd för speed. Imorgon ska jag köra med henne på lina så ska bli ruskigt skoj. Måsta ta tid för att se hur snabba vi kan va. Det blir ju förmodligen lite tävling med syrran och pappa iaf…

6205A293-AFE3-43D1-829A-8F6B1402956B

Det är så kul att komma hem då jag saknar hundarna så mycket i Hemavan, Saknar familj och vänner oxå men inte lika mycket, Haha.  Jag får ju som jag sagt tidigare inte ha hund där jag bor. Om jag ska arbeta längre/fler säsonger i fjällen så ska jag se till att bo på ett ställe där hund tillåts, jag kan ju inte var på ett bättre ställe för att kunna träna hundarna bra. Jobbiga skidspår och dessutom kan de va med mig på dagarna. Hundarna kan t.o.m. springa med i liften så man kan ta med dom upp på fjället på långturer. Längtar tills det blir lite mindre iskallt då man kan börja njuta av utejobbet.
”Träningen” denna vecka blev som det blivit några veckor nu. Toppturer, slalom och brädåkning plus gym. Det har varit kring -25, så föör kallt att bli riktigt andfådd, jag har flåsat på cykel inne istället.

Nu hejar vi tillsammans fram Sverige i skidskyttet!