Nu har vi kommit igång ordentligt med träningen på Hilda oxå, hon är snabb! 5km på 10min utan att ”tävlingsåka” själv. Ni vet, ta i så man får blodsmak… Vi har tagit tid tre gånger bara för att kolla och det har varit ungefär samma tid alla gånger, i minus 15 varje gång så det är inte snabbföre vi snackar heller. Det känns redan nu spännande bara tanken att få tävla med henne, det kan ju tyvärr ta tid till nästa tävling. SM har skjutits upp så pulka och lina kommer vara i mitten på mars. Men jag har ju svårt att tro att det ens kommer funka då pga Corona. Det är dock en tävling som kommer att genomföras, i Timrå för alla elitåkare. Till elitåkare räknas alla som under 2018-2020 tagit nationell el internationell medalj. Jag och Tora funderar på att vara med, vi hoppas kunna lösa ledighet och boende, vi ska bestämma oss i veckan.

Jag har pausat fotbollen resten av terminen så jag har nu mer tid för skidåkning. Igår var jag med pappa på Nydala och vi tränade alla hundar och körde själva oxå. Det var -15 och pappa fick sig ett snyggt vitfärgat skägg.

DE87C185-DCE3-4764-947C-83CF5581B9CE

Jag körde med min airtrim, helt otroligt vilken skillnad det gör. Ett tipps till alla!! Var rädd om era luftrör och använd airtrim, ingen hosta efteråt då luften som dras ner i lungorna värms upp innan. Jag har blivit duktigare att använda masken eftersom skillnaden i lungorna efter träning,  känns stor.

Idag skulle vi köra långpass på skidor men det är för kallt, så jag kommer att köra crosstrainer i garaget istället. Tur det finns alternativ…
/Kajsa