Mina föräldrar drog ihop en tidsträning i lördags och bjöd in sina kompisar i klubben plus skrev ut på en sida på FB för hundspår. De skrev ut inbjudan på lördag em så ingen framförhållning alls. Tanken var att det skulle komma kring 10 åkare och att det skulle bli ett mindre projekt.
De lånade nummerlappar och startklocka från klubben så hundarna skulle få det så tävlingslikt som möjligt. Eftersom två av tävlingarna vi skulle vara med på ställdes in så får man fixa eget…

626FAC14-4EB7-4D43-8C32-860E6B77A863
Inbjudan såg ut så här:
På söndag kl 12 träffas vi på kulla och kör en enklare tidsträning. Jag och Fredrik sköter tidtagningen. Om vädret tillåter så kan vi ta en kaffe och grilla efteråt.
Vad sägs?!
/Lisa

När vi kommer till Kulla 11.40 så var parkeringen redan full med liv och då förstod vi att det inte skulle bli en så liten tidsträning. Mamma tog anmälningar och det blev drygt 30pers och mångs som körde flera race dessutom. De fick lov att dela upp i två heat och den lilla minipluttiga tidsträningen blev som en hel tävling helt plötsligt. Lite tufft att hantera på bara två personer haha…

Hur gick det för mig då?! Eftersom pappa har ett trasigt revben från fallet i tävlingen förra helgen och Tora fortfarande förkyld så var det bara jag som kunde skida.

Började med Izak. En helt vanlig start och Izak kändes pigg från början och gick bra! En lös hund sprang bredvid oss några minuter men dt störde inte just då. Den trasslade dock in sig med kopplet i båda bakbenen så jag fick lov att stanna och hjälpa den lös, tänkte knäppa loss kopplet men han slet sig tyvärr iväg med kopplet hängandes efter igen. Efter det så gick Izak på rätt som vanligt men kändes sliten efter varvningen, han som aldrig känns trött…blev lite orolig så vi lugnade farten lite och tog oss i mål i träningstempo. Tog in honom i bilen, fyllde på med vatten, köttkross och vätskeersättning. På med ett täcke så fick han ligga där en stund och vila. Han blev piggare nästan direkt så det kändes väldigt skönt.
Plockade sen ut Nitro som fick gå ett kortare pass, 6,7km. Han gick superbra tills vi kom ikapp ett ekipage efter 4minuter och skulle köra om, då strulade han och jag fick lägga mig bakom och bromsa istället, inte kul. Låg bakom drygt 5minuter och sen tog vi nya tag och gjorde en rejält uppstyrd omkörning då jag höll Nitro i selen, vi kom om bra och kunde köra ifrån. Dessa ungdomar, man kan aldrig riktigt veta vad de ska hitta på! Efter det sprang han väldigt bra och vi kom oss i mål med full fart! Vi placerade oss 11a av 20st så det kändes ändå ok. (Men såklart lite nyfiken på tiden om jag sluppit bromsa i drygt 5 minuter…) Nästa gång ska han få visa hur snabb han faktiskt är.
B1D7D62A-7C77-4E22-963F-85B4A8090448 1F43EEB7-2D70-43CA-A519-383E8AA62A1C
Jag trodde jag skulle köra Odin/Lupo oxå men en kompis till oss, Liselott hade just kört iväg med dom tack Och lov, jag var rätt trött.

0CAD0248-E20A-4DFB-946E-75B864572E79

F8B7DB68-5D4D-4492-8CEE-C66E8A32EF56
När alla kört i mål så grillade vi korv, fikade och surrade hund. En superhärlig dag!
/Kajsa