Hallå!

Då var det måndag igen och ny vecka. I helgen har det varit Volkswagen Cup här i Falun – blev det succè? Både ja och nej.

Helgens första lopp var klassisk sprint. Känslan i prologen var bedrövlig och riktigt besviken direkt efter målgång. Resultat var dock bättre än känslan och jag slutade 9:a. Men lååångt efter Viktor Thorn som vann prologen. Senare i kvartsfinalen låg jag långt bak hela vägen till slutet, vilket var lite av planen. Kanske inte allra sist som jag var, men jag visste att om man var pigg på slutet så var det en väldig fördel. Sagt och gjort så blev jag 2:a och gick till semi.

 

I semin krånglade jag till det i sista backen, höll på krascha och var sist med lucka fram till klungan. Det gjorde att jag inte hann fram på slutet trots att jag var pigg. Jag slutade 3:a i semin och åkte ut. Var riktigt besviken till en början. Jag var 0,5 sek från en final och hade nog tappat 2-3 sekunder på mitt krångel i sista backen. Men men, det är bara ”tänk om”. Jag slutade 7:a och gjorde min bästa klassisk sprint i karriären. Så får ta med mig det.

7CCF48DC-7CD8-4DB6-9A9F-BD21F1A78967

Foto: Filip Danielsson

 

På lördagen sen var det 15km fritt. Hoppades på en topp 10-placering men benen var slitna och jag åkte in på 18:e plats. Var som en jojo hela loppet. Åkte snabbt ett tag sen riktigt långsamt, sen snabbt igen. Fick dock till en riktigt bra avslutning och tog ut mig rejält, vilket var längesen jag gjorde på ett distanslopp!
4A7940BD-E5E2-47F3-8813-DCD3A8D8E2BC

Helgen avslutades med en mixstafett. Ett nytt & kul upplägg där man körde kille-kille-tjej och sträckorna var 5km-1,5km-5km. Det blev en riktigt tight och spännande stafett. Jag körde andrasträckan för Sk Bore lag 2 tillsammans med Gabriel Thorn som krossade på första sträckan och växlade ut mig i ledning strax följt av Filip Danielsson som också körde ifrån resten av fältet och växlade som tvåa. Jag och Anton Persson gick ut ihop och körde allt vi hade, och växlade ut våra lag som 1:a & 2:a med lucka neråt! Tjejerna körde grymt starkt och vi slutade som 3:a & 4:a av cirka 50 lag.

En kul helg där jag har lärt mig mycket! Nu blickar jag framåt och jobbar mot nya mål.

Vi hörs!