Student, nationaldag och lite annat runt omkring men trots det så pangade vi in några givande träningspass de senaste dagarna.
Två långhelger i följd med diverse träningsläger, rullskidtävlingar och drag runt om i riket gjorde ju att man kände lite press:)

Öppnade veckan ganska mjukt förutom en spontanare då LAPen drog med mig till Anderstorp där det vankades Råskinnet. Ett lite annorlunda terräng/trail lopp över små stigar, mossar och vattendrag. 7,5 kilometer på drygt 41 minuter förklarar att det var lite smått snårigt, men kul!

Hög snittpuls under Råskinnet

Hög snittpuls 90% (min max 193) under Råskinnet

I övrigt en lugn start på veckan vad gäller träning men i Torsdags, på nationaldagen samlades vi klockan 0700 vid Gnosjö Kyrka med intruktioner från sammankallande Henrik Alm att det väntades ett tufft långt pass. Helt enligt hans standard (och så blev han 40e i årets Vasa också!!:)).
Först gled vi mot Anderstorp och när vi blivit varma startade ett block med 3 minutersintervallar på platt underlag. 2 minuter vila och sedan upprepade vi detta block 5 gånger. Kände att jag hade okey fart men det var skönt att ha endast tröga skidor (EL2/4) jämfört med Henriks extra tröga (elpex 4or) skidor.
Del 2 handlade om backintervaller uppför Swemixbacken. Måste tillägga att idag dök den forne gamle storåkaren Bolmgren upp och var med på hela passet. Mycket roligt och han visade då att stakningen den sitter i.
Ja hur som helst, 6 stycken 3 minutare med cirkus 2 minuters vila. Här hängde jag inte med Henrik men hade ändå en bra känsla i slutet av backen.
Började bli mör i armarna. Det är så vansinnigt effektivt att träna i grupp och man kramar ur det där lilla sista för att hävda sig. Dessutom väldigt trevligt att umgås lite. Jag brukar säga att det är det bästa sättet att umgås på:)
Del 3 bestod utav, när vi nu var helt uttömda bränna ut det allra lilla sista genom en lång, cirka 21 minuter lång intervall på den småkuperade rullskidbanan i Töllstorp.
Gud vad kroppen var orkeslös men jag bet i vad jag kunde och äntligen var vi i mål. Nöjd men sockersugen!
Årets och troligtvis faktiskt alla tiders hårdaste träningspass alla kategorier för min del. Tänk att detta har Henrik som mål att köra varje vecka. Han är brutal!

I söndags brände vi av årets nästa bästa stakpass. Jag och Henrik samlades vid Gnosjö Kyrka och efter en uppvärmning om 35-40 minuter vad det dags för intervaller på rullskidbanan. Långa varvet mäter 1,9 kilometer och är tufft. Trots att den längsta backen är runt 100 meter med typ 10 meters höjdskillnad så är banan krävande med sin hela tiden småkrävande kupering. Upplägger var 6 stycket intervaller a varvet. Det tog mellan 5:40 och 5:28 minuter och med ett lugnt varv på lilla slingan a ca 2 minuter så blir det ett riktigt tröskelpass. Måste va grymt bra för syreupptaget.
Känslan var god och jag körde på mina extra tröga Elpex 4or. Det var rätt val för dagen då jag i 3 av de 6 upprepningarna faktiskt om en precis lyckades mig bita fast i suget efter Henrik.

Vi summerar alltså en ganska skön träningsvecka men en hård avslutning i och med de två mycket givande stakpassen.
Gött att få in några bra pass de senaste dagarna. Har hämtat inspiration av Lager 157 Skiteam som haft några lägerdagar i Ulricehamn med galet många bra träningspass som man kunnat ta del av via insta.

Tyvärr inte en enda bild från träningspassen men då ett foto från Arvids gym där det har investerats i en riktig skivstång. Den ska invigas nångång under nästa vecka!
IMG_0236