Hallå där!unnamed

Skall kort presentera mig själv innan jag går in på vad som hänt de senaste två veckorna i mitt liv.

Pontus Hermansson heter jag, 23 år från Partille, Göteborg. Jag tävlar för Torsbyklubben SK Bore och bor i Falun där jag tränar med ett av Sveriges tre skiduniviersitet, Dala Sports Academy.

Främst är jag sprinter och har som mål att till vintern tävla i världscupen. I den här bloggen får ni följa min resa till- och genom denna säsong.

Det får räcka! Om ni följer denna blogg, så vet ni redan vem jag är annars kommer ni att lära känna mig under året :)

 

START FÖR TRÄNINGSSÄSONGEN 2018/2019

Det blev en sen start på träningsåret, efter ha skrivit en c-uppsats och inkasserat en kandidatexamen i ekonomi. Men nu jag äntligen igång på riktigt och har varit iväg på två “egna” träningsläger med lite olika polare!

Trysilläger

Första lägret för detta träningsår var i Trysil, med ingen mindre än Anton Hedlund, Falun Borlänge SK. En stabil träningskompis & mentor. En mer strukturerad version av mig själv. Mer strukturerad är enligt han själv. Oavsett så är han en grym polare, och det blev en hel del löpning & rullskidor. Veckan slutade med knappt 20 timmars träning, och 2 fartpass.

  • 4 x 10min Rullskidor fritt (RF) Tröskel – lättare intervaller, där varannan intervall var ett kontinuerligt 10min drag och varannat 40”-20”, dvs. 40 sek körning sen vila 20 sek sen på’t igen.)
  • 6 x 4 min RF A3/A3+ – ett tuffare intervallpass.

IMG_9399 IMG_9286IMG_9258

 

Torsbyläger

Därefter gick bilen (Ponna-Polon), vidare till Torsby för midsommarfirande och årets andra läger. Denna vecka blev det mera fart och mindre timmar, men fortfarande 18 stabila timmar rätt in i träningsdagboken. Härligt att träna på gamla träningsmarker och med vänner från gymnasietiden!

När jag är i Torsby brukar jag bo hos någon av klubbkamraten Anton Perssons mor- eller farföräldar. Nu blev det hela släkten. Bodde först hos mormor Birgitta även allmänt känd som “Mormor”, sedan flyttade jag till farmor & farfar – Margaretha & Sigvard (Sigge P), och till sist flyttade jag ut till Rådom hos mor & far Persson, Elisabeth & Sventa. så STORT TACK till släkten Persson för boende & service :)

Veckans fartpass: 

  • 6 x 6 min (40”-20”) A3/A3 Rullskidor klassiskt (RK) – riktigt tufft pass med hög fart och laktat!
  • 5 x 8 min RF i hovfjället
  • 4 x 2-3 min A2 / A3 – Impuls första 20-30 sekunderna, sen fortsatt driv med A2 känsla, sen spurt sista 20-30 sekunderna.

Denna träningsvecka avslutades med Inge Bråten Memorial Race i Sunne, en rullskidsprint med ett starkt startfält och en riktigt tuff & bra avslutning på en bra träningsvecka. Jag blev 5:a i prologen och slutade totalt 6:a i en tight final, nöjd med det men ännu nöjdare att jag fick träffa Sven-Göran “Svennis” Eriksson, mäktig man!

IMG_9598IMG_9691IMG_9688 (1)

Nu är träningsåret och bloggandet igår på allvar. Vi ses nästa vecka, samma tid & kanal!

Ha d gött / Ponna