Hej! 🙂

I fredags på själva midsommarafton sprang jag   traditionsenliga löptävlingen Orsakajtn. Loppet har jag snarta sprungit i 1o år. Gjorde mitt första lopp som junior då jag sprang 6km banan. De senaste åren har jag sprungit den något längre 15 kilometersbanan som är själva huvudklassen där de flesta löparna springer och framförallt vi skidåkare. Loppet blir ett perfekt testlopp i börjar av träningssommaren för att se hur träningen går. Självklart kan dagsform och hur mycket man tränat innan påverka. De senaste tre åren har de kört lite olika banor så det är svårt att jämföra tider. Årets bana var cirka 15,3 km mot förra årets som var 400 m längre. Så vi får hoppas att de håller sig till den här banan även nästa år så man kan jämföra sin tid. Till själva loppet då..

Fick en helt okej start och hittade en bra rygg att följa. Det blev ganska fort två man som gick loss. Hamnade lite bakom andra gruppen som jag var retligt nära att gå med. Detta var dock klokt då jag annars hade sprängt mig. Hamnade efter cirka 4-5 kilometer själv då jag fick släppa den gamla Vasalopps fyran Erik Erikssons rygg. Hamnade själv och fick göra mitt eget lopp. Pendlade mellan 10 och 15 sekunder fram till Erik men lyckades inte komma ikapp igen. Gick i mål på 14:onde plats på tiden 56:33 min. Ett stabilt bra lopp och hade inte så mycket mer att ge för dagen. Resultat Orsakajtn 15 hittar ni här. Sprang i mina Salomon sena som passar perfekt på grusväg.

3AA49DF5-13A7-451D-9446-34F72DA4FEE5

Nästa vecka är planen att träna på lite mer och fokus på mängdträning. Ha det gott/ Micke