Hallå! 

Då var jag hemma i Falun igen efter en veckas läger i Idre med DSA. Det blev en tuff & bra träningsvecka, så nu är jag gött mör i kroppen och då är det bara lägga säg på soffan några dagar och hämta hem träningen man gjort.

Vi åkte till Idre i måndags vid lunchtid och landade på Idrefjäll ca 16:00. Vi drog igång lägret direkt med ett löppass upp mot städjan, men själv tjuvstartade jag lägret redan tidigt på morgonen, och  körde gym & rullskidor fritt 06:00, just för att rivstarta veckan och få en kick utav det samt att syftet med denna veckan var mängd & timmar.

IMG_0511

Träningen gick bra och jag landade på totalt 26h denna veckan inkluderat två fartpass! Det var gött att känna att kroppen klarar lite fler timmar, då de senaste året har gjort mig väldigt sliten. Mycket var nog tack över sällskapet i stugan & lägrets upplägg. Bodde tillsammans med Johannes Ringsby (fd. bloggkung) & Andreas Svensson (fd. timjägare), två grabbar som ger en massa energi och bidrar till en grym stämning 🙂 Lägrets upplägg bestod av många 2h+2h dagar, dvs. att det var två medellånga pass istället för ett riktigt långt distanspass på FM och ett kortare på EM. Fortfarande jobbigt, men verkade fungera bra för min del!

IMG_4589

Fartpassen

– 7 x 3 min –  Rullskidor Klassiskt:  Körde två  olika” 3-minuters-banor”, med 2-3 min vila, där för varje intervall skulle komma lite längre, för att på så sätt pressa kroppen lite mer varje gång. Något jag vill utveckla i år är mina sprintprologer, vilket jag tror detta ett grymt pass för att utveckla just det.

6 x 8-9 min Tröskel – Rullskidor Skate: Vi körde 6 varv på Idrefjälls rullskidbana. Kändes lätt men när jag väl mätte laktat låg jag på 7,2 mmol/L, sega ben helt enkelt! Man vill helst ligga på cirka 4,0 mm/L vid tröskelintervall. För varje enhet mmol/L känns det en rejäl skillnad vill jag lova.

För att runda av det hela, så drar jag kanske till Åmsele till helgen för att tävla i STS ROLL CUP beroende på hur kroppen svarar på veckan träning. Är jag pigg drar jag och vice versa. Oavsett kommer jag att köra fartperiode de kommande två veckorna, men mer om det i nästa inlägg!

Vi hörs! // Pontus H

tempImageForSave