Hej!

Igår  var det dags för första dagen av Björnjakten. 10 km skate var dagens uppgift, 4 varv på en 2,5 kilometers slinga. Under uppvärmningen sprack dragkedjan på min nya tävlingsdräkt (suck), det var bara att sätta ihop den med säkerhetsnålar.

Vi startade två och två, jag hade en perfekt startrygg i form av Pontus Hermansson. Han öppnade ruskigt hårt och det var bara att hänga med. Orkade hänga med nästan ett varv innan jag tvingades släppa. Det blev nog en lite väl hård öppning då vi låg i ledningen efter första varvet. Pontus orkade hålla farten medans jag drog på mig lite för mycket syra. Måste våga satsa hårt, tillslut håller det till mål!

Sen försökte jag hitta in i min egna åkning, men hade inget riktigt drag idag. Ut på sista varvet lyckades jag ramla på sämsta tänkbara ställe… Längst ner i en kurva och jag tappade all fart upp i sista tuffa backen. Jag la bort sjukt mycket onödig tid och fick sjuk mjölksyra, suck… Tappade cirka 30 sekunder på sista varvet mot mitt andra och tredje varv och över 1 minut mot mitt första varv….. Slutade tillslut på en 23 plats av cirka 50 startade, 1:45 min efter vinnaren Filip Danielsson. Alldeles för dåligt av mig, skärpning!!!

Skate 10  km Björnjakten

Skate 10 km Björnjakten

Idag blev det revansch!!

Idag stämde åkningen bättre. Samma bana som igår, 4 varv på en 2,5 km slinga. Började lite segt första varvet men sen fick jag upp farten. Fick en bra resa tillsammans med Pontus Nordström som åkte sjukt starkt idag. Fick slita i den branta backen för att hänga med han varje varv. Lyckades jaga ikapp honom utför och på platten. Det var premiär på de nya stakskidorna från Madshus och de gick fint. Bra vallat av pappa idag, tack Även en grym hejarklack från Malin och mamma längs banan

Bättre tryck idag :)

Bättre tryck idag 🙂

D623A20A-11FF-46A3-AA4B-227B7679DA26

Körde upp mig idag från 23 plats till en slutlig 17 plats, var inte många sekunder upp till tionde platsen. Hade dagens tionde åktid och var 46 sekunder från snabbaste tid idag. Skönt att kroppen börja svara bättre och all träning börjar ge lite resultat. Dock finns det en del att jobba på efter att ha sett filmer från loppet som Malin filmade. Min uppförsstaknining såg inte så bra ut, tar alldeles för långa tag och var inte så rapp.

Bara att jobba vidare, resultaten kommer

Han även med att gå på en mysig Julmarknad vid Falu Gruva med Malin på eftermiddagen✨

Ha en trevlig andra advent/ Micke