Tiden går och vi i gruppen har bestämt oss för att ställa upp i Umeloppet som går av stapeln den 28jan. För några av oss är det första skidtävlingen någonsin och vissa av oss ser det som en tävling i mängden. Loppet är ett 40km lopp och är ett officiellt seedningslopp till Vasaloppet (detta spelar ingen större roll för oss då vi åker öppet spår men det är kul för det drar lite extra deltagare).

Huvudmålet med tävlingen för oss är att få till kvalitativt långpass för vad som komma skall men det blir en liten extra krydda att mäta oss hur vi står i gruppen. Då vi under träning har försökt hålla gruppen samlad så är det väldigt oklart hur vi står i förhållande till varandra. Trots barnafödsel och lite träning så håller vi skidgurun Brynjar som skyhög favorit.IMG_0946

Vidare har det blivit dags för att ge skidorna lite kärlek och lägga ner tid på en rejäl uppfräschning av glidzonerna efter nått år med grovt slarv.  Började med en gammeldags varmsickling för att få rent belagen för att sedan mätta med ett par varv med varmt paraffin (gult var färgen), nästa steg blev ett lager med riktigt hårt paraffin (grönt på denna) för att sedan avsluta med ett lager blått paraffin som enligt väderleksrapporten för kommande dag skulle passa perfekt. Det skulle dock visa sig bli ganska fel då nästkommande dag visade sig ligga precis under nollan så passet slutade med halvdant glid samt att fästvallan som jag passade på att lägga dagen innan inte heller var någon höjdare och då vallaboxen glömdes hemma fick det bli mycket stakträning.