I helgen var det dags igen för Start your impossible camp men nu i Östersund och jag var återigen inbjuden som förebild/ledare.

Jag och Fredrika satte oss i bilen i fredags och körde upp till Östersund där ett 10-tal glada och entusiastiska personer väntade på att få prova på både längdskidor och alpint. Vädret var lagom varmt, mellan 0 till +5 och humöret på topp hos alla deltagare.

Vi började i fredags med en föreläsning av vasaloppsvinnaren Lina Korsgren och sedan lite teknikgenomgång med Jerry Ahrlin. Både Lina och Jerry gav bra och väldigt givande föreläsningar / genomgångar som gav mycket för alla, men kanske mest mig. Det ger lite extra motivation och pepp när andra duktiga åkare som lyckats bra berättar om sina framgångar men också sina motgångar under åren.

På eftermiddagen var det dags att ge sig ut i spåret och för de flesta av deltagarna var det första gången på skidor. Min landslagskollega Zebastian Modin, som tog silver under Paralympics, anslöt också för att hjälpa till och inspirera de unga nybörjarna. Dagen blev ganska lång då vi var ute i nästan 4h men riktigt kul att det inte finns någon rädsla alls, hos deltagarna, att slita sig upp för backarna och sedan våga åka ner utan att kunna svänga eller bromsa. Dagen avslutades med att Zebastian passade på att testa sitski.

På lördagen hade jag och Fredrika lite vila för att sedan på söndagsmorgon köra igång igen innan vi åkte hem till Dalarna igen.

Nu hade några av de nya i kälke blivit lite säkrare så vi passade på att dra iväg på 5km-banan för att få lite mer varierande terräng.
Det märks att inte bara jag tycker att längdskidor ger oss en otrolig frihet även på vintern samtidigt som det är otroligt bra träning. Nu gäller det bara att peppa de andra att fortsätta så att jag får mer motstånd även på hemmaplan här i Sverige.