En vanlig höst har man tränat hela vår och en del av sommaren för alla höstens tävlingar som mål. I år har det som bekant varit på ett helt annat sätt och att fortfarande inte veta när det blir tävlingar är lite frustrerande. Vad tränar vi mot för mål? Att ha ett mål har visat sig vara viktigt för motivationen, man vill verkligen ha något att jobba mot. Hur gör alla andra tro?!

Träningarna ser lika ut iaf hundarna träningsupplägg men själva belöningen, det roligaste, saknas. Det är tur vi är några som tränar tillsammans så vi ändå kan få det rätt tävlingslikt och hundarna får ”tävla”. Hundar är som vi människor, tar i lite extra när de har konkurrens. De märker av stämningen, man blir lite smånervös, har större fokus och högre koncentration.
Vi har i dagarna fått striktare regler här i Umeå nu igen så det känns inte som att tävlingarna kommer att öka i antal så snart tyvärr. Vi får inte ens vara i skolan nu, i min klass är det flera stycken som blivit sjuka så vi har hemundervisning igen. All NIU undervisning är inställd oxå.

Jag har funderat lite på vad som driver mig att träna…vad har jag för motivation?
Förut skulle jag säga att tävlingar och matcher är det som motiverar mest. Jag har dock insett att det finns många delar som driver mig. Det sociala, det är kul, att bli bättre, starkare, snabbare, få bättre teknik är oxå starka drivkrafter. Likaså att bli ett bra team med sin tränings och tävlingskompis hunden, (eller laget) det är kul när det går bra och man vet att vi båda är förberedda och gjort allt vi kan. Ofta beror missnöje från mig att jag förberett mig eller hunden dåligt, materialfel eller att jag inte tagit ut mig tillräckligt. Hunden är aldrig den jag skyller på, den gör alltid sitt bästa.
CD017203-4E1F-4071-8270-951845C596E2
Bara att fortsätta ha skoj på träning, blicka framåt till fyllda tävlingskalendrar och fortsätta hålla avstånd.
Häng i, håll ut!