Veckans träning blev riktigt bra, både för mig och hundarna. Såg fram emot tävlingarna lördag och söndag. Sista passet på Nydala gick snabbt och jag kände mig pigg. Izak fick gå en mil och Nitro en mil, båda gick riktigt bra.

Tävlingen i björksele var i lördags, strålande sol och 7-8 grader kallt. Spåren var fina och roliga. De slingrade sig genom skog mestadels och inte så kuperat. Hundarna älskar kurviga spår! Startade med Izak, han var pigg, stark och snabb. Jag däremot var seg och kände mig trött i kroppen. Vi gjorde en omkörning, i övrigt såg vi ingen längs spåren förrän på slutet då vi kom ikapp två ekipage till, men hann inte köra om före mål.

E1EC3D8C-C0DA-4F5B-B29F-993BBF036664 F5E84876-3CE6-4A9D-8F21-AC172CB23628
Nitro lika pigg som Izak, jag kände mig lite mindre seg på den starten så funderade inte mer på det. Trodde bara uppvärmningen varit för dålig….
Nitro skötte sig superbra, vi körde ikapp ekipaget framför ganska snabbt och låg sen jämsides men dom ett tag då den hunden inte släppte förb oss. Vissa hundar tänder till då någon kör om och tar då i allt dom kan. Vi låg jämsides ett tag men körde sen om. Det var en bra tävling för Nitro som behöver all rutin han kan få. Han hade fokus framåt trotts hund som sprang just bredvid och det kan vara svårt för unga orutinerade hundar. Vi slutade på 9e och 10e totalt men 5a och 6a av alla damer och klar 1a och 2a av alla juniorer. Jättenöjd med hundarna och min insatta var helt ok trotts att kroppen svarade lite dåligt.
Söndagen var det tänkt tävling i Bjurholm, vaknade dock med halsont så vi fick lov att stryka oss tyvärr. Tråkigt!!
Pappa motionerade alla hundar istället och jag får lov att vila mig iform… igen.

/Tora