Förra veckan smällde vi på med årets längst rullskidpass. 2 timmar och 10 minuter stakning över kuperade sträckor på trögskidor.
Varför vänta med att slå detta!? I Torsdags hakade jag på Gnosjö Skidelit på etapp 1 i deras träningshelg.
Klockan 0700 samlades vi uppe vid deras högkvarter på Åviken, Gnosjö. Spetsarna vässades och magväskorna fylldes med onyttigheter. Typ 4 timmar senare rullade vi in i Öxnalt som var slutdestinationen  på etapp 1. Ungefär 7 mil och med möra triceps och skakiga fötter.
Men ett gött pass! Valde rätt då jag gick på Swenor 2or då motvinden var rejäl hela vägen men annars lagom klimat för långpass. Eliten är grymt starka men tur att också dom är så svaga för chokladpauser.
En oerhört fin sträcka med lätt kuperade asfaltsvägar över vidderna ner mot Bredaryd-Ås-Södra Unnaryd.
Kul att träffa och hänga med eliten och att även några av de som nu är seniorer och bor på annan ort tar sig “hem” och är med. Vet att de fortsatte helgen med diverse grymma träningspass arrangerat av Erik och toppat med en styckad gris.

Fikapaus strax innan Draftinge.

Fikapaus strax innan Draftinge.

Harder than your usual offert - jo tack:)

Harder than your usual offert – jo tack:)

Det bjöds ju på långhelg och tanken var att få in nått mer rullskidpass. Men så blev det inte då det kom annat imellan. Avslutade iaf veckan med gamla Norgegänget körde en reunion och 2 timmar MTB på Isaberg. Fina slingor och stigar och trots att det gick i A1 tempo var det skönt att vänja rumpan vid lite sadel. Ska försöka vädra cykeln några fler gånger i sommar!

Forna researrangörerna Limpan och Sigge och Lasse med sin enda gaffel.

Forna researrangörerna Limpan och Sigge och Lasse med sin enda gaffel.