En vecka med lite rutin på träningen igen. Det var ett tag sedan…
För de flesta skidåkare är ju maj den första månaden i träningsåret. Mycket mängd kan läggas här men samtidigt tror jag att det finns utrymme för en mjukstart.
Ur ett motionärsperspektiv, där jag räknar in mig själv ser jag ingen mening med att jaga mängd redan nu. Visst är det inte fel att hålla igång och för egen del ska jag försöka hålla igång på rullskidorna och åtminstone försöka hålla upp farten på passen.
I veckan som gått blev det 2 rullskidpass och båda på Elpex 610 med tvåor. I Måndags en timma diagonalning på rullskidbanan och idag ett liknande pass fast enbart stakning och med 8-10 st impuler för att få upp intensiteten något.
IMG_9921
Längesedan jag körde två pass i rad på tvåorna. Lätt och fint går det! Trots att jag inte känns något vansinnigt sug på rullskidor än och är inte alls sugen på långpass men med en liten mjukstart i maj hoppas jag hitta suget igen framåt sommaren.
Det är lätt att bli lite stressad över alla vänner som reggar sina 4-timmarspass på sadeln eller rullisarna alla redan nu. Landsvägscykel har jag faktiskt aldrig testat men MTBn kan ju vara ett bra och trevligt alternativ för att få in något långpass i sommar. Vi få se…:)

Fick också in ett av av två tilltänka maxstyrkepass ihop med Jakob i måndags morse.
Knäböj 5×5 80 kg.
Bänkpress 5×5 75 kg.
Chins 5×6 st – har tidigare kört med vikt men pga lite småstrul med skulderblad/nacke har jag valt att köra viktfritt de senaste veckorna.

Jakob bänkar på

Jakob bänkar på

I torsdags blev det en löptur med Viktor och ikväll så avslutade vi veckan med att springa årets längst pass. 20 kilometer och stora delar ihop med Mattias på grusvägar och stigar kring Töllstorpssjön. En fin kväll och en skön tur kontrollerat i tjötatempo 5 min/km i mina Salomon Speedcross.
IMG_9919

Långpass med fysfenomenet Mattias

Långpass med fysfenomenet Mattias

I övrigt spenderades många timmar i helgen i Gerts lada och snickrande och fixande inför Dirty Thirty.

I övrigt spenderades många timmar i helgen i Gerts lada och snickrande och fixande inför Dirty Thirty.