Nu sitter vi här i bussen och lyssnar på Daniel Adams Ray medan Jacke styr oss mot Rausta där det kanske finns ett fik?

Det har varit några riktigt soliga och varma dagar både vad gäller väder och kompisklimatet som vi ägnat ihop huvudsakligen på den norska västkusten.
Här är vi igen då vi har insett att det är svårt att få nog av Norge. Naturen bjuder på allt från höga berg, mäktiga fjordar och dessa dagar dessutom enormt vackert väder! För varmt faktiskt.
När vi var på plats i Bergen i fredags så var det tydligen den varmaste dagen som är uppmätt där genom åren. 34,3 grader typ!
Detta resulterade i att vi efter att ha planerat vandring istället hyrde några kajaker och spenderade dagen på havet. Vi fick inte så mycket skärgård som förväntat då det är relativt stora inlopp och vattenytor men häftigt att få paddla kring hamnen och vi la till för glass och kaffe vid Bryggan innan vi gick vidare till Sandvik där vi lagade vår medhavda mat Visst är det prima med pastapesto tillagad på ett enkelt primuskök. I rätt miljö smakar det mesta gott!
En skön dag på svallvågorna och vi reggade runt 3 timmar effektiv paddeltid.

Sara i taget

Sara i taget

Glass och spex i hamnen

Glass och spex i hamnen

På söndagen trotsade vi varmen, gav oss av vid 7-tiden och gjorde en vandring upp och ut till Trolltunga. En fantastisk plats även om det var en och annan turist att trängas med. Helt tokigt och bara sedan vi var där senast 2016 så hade de byggt ut och förstärkt lederna och infört en dagsavgift på 500 kr bara för att parkera bilen. Instagram med flera sociala medier har tydligen genererat en boom vad gäller antalet besökare hit vilket norrmännen inte är sena på att nyttja.
Alldeles tokigt med över en timmas kö för att få gå ut på tungan vilket gjorde att vissa av oss som har bilden sedan tidigare spenderade tiden kring matlagningen istället.
Trötta på allt folk så vandrade vi de 14 kilometerana tillbaka över en lite mer hardcore led och gick upp på fjällryggen för att få fritt spelutrymme. En trevig men svettig tur som avslutades med ett uppfriskande bad.
Resterande del av resan fick via Haugesund-Stavanger-Lysebotn och bland annat ett besök på ytterligare en turistfälla, Predikstolen. En läcker plats med vidunderlig utsikt över Lysefjorden!

Lapen på en stor sten

Lapen på en stor sten

Predikstolen från ovan

Predikstolen från ovan

Marilyns far sägs kunna vara ifrån Haugesund.

Marilyns far sägs kunna vara ifrån Haugesund.

Där nere har ni tungan

Där nere har ni tungan

Varför större tält än nödvändigt?

Varför större tält än nödvändigt?

La in nån impuls här och där i vandringarna men annars en vecka helt utan träning. Otroligt men samtidigt ganska skönt. Vi var aktiva, hade det kul och när man gör saker i grupp samt ska förflytta sig mil i bil i Norge tar det tid. Klockan blir lätt 2141 på kvällen innan man hittar en tillräckligt schyst lägerplats och då vill ha upp tält och laga mat.
Tack RT för en härlig vecka och hoppas det blir en tredje resa 2020! Lofoten 2018 och nu sydnorge 2019 blir svårtoppat men vi blir ju defenitivt bättre kittade för varje år men lättare sovsäckar, tält och kök och dessa grejer behöver ju komma till användning:)