Nu är jag gött mör, gott folk!

Det har varit en vecka packad med sprintpass. Efter att börjat förra veckan med standardpasset och kroppen kändes good to go, så blev det alltså;

- Måndag: standardpass; 5x6min hårt.

- Onsdag: Prolog och sprintsegment (6×1,5min+3min 40”-20”).

- Söndag: Sprinttävling skate (Borekôrvsprinten)

(totalt: 19.5h timmar)

-Måndag: Sprinttävling klassiskt.

Det var den korta versionen, då jag tänkte skriva mer om sprinttävlingarna vi körde.

Borekôrvsprinten

borekörv

I söndags körde vi alltså “Borekôrvsprinten”, jag och Johannes Ringsby bjöd in skidåkarna i Falun till att komma och köra en sprinttävling på lugnet, där de lagt ut snö som de sparat sen förra året. En slinga på 1,2km, perfekt att köra sprint på! Normalt sett när vi brukar köra sprintpass med DSA, så kör vi 4x3min med cirka 15-20min mellanrum. Men när man tävlar sprint så kör man först prolog, sen 1,5-2timmars vila/mellanrum sen är det dags för finaler där det är 15-30min mellan heaten. Så för att vara lite mer förberedd för säsongstarten som är om 3 veckor så körde vi egna tävlingar. För att verkligen vara med från start!

Tyvärr var det inte många som dök upp på söndagens sprint. Det blev jag, Ringsby och Andreas Svensson som körde prologen, men han stakande så det blev ju inte aktuellt att jämföra några tider mer än mellan mig och Ringsby, där Ringsby var snabbast. Sen kom Emil Johansson, IK JARL/Team Bauhaus och anslöt till finalheaten, kul! Emil som haft några tunga veckor. De har inte varit nådiga mot honom i landslaget, stackarn! Men nu hade han allt piggnat till, och det skulle inte förvåna mig om han är snabb redan i Bruksvallarna :)

BruksSkate

Upplägget var som sådant:

Poängtävling; poäng efter placering i prolog, kvart-, semi- och A-final. Minst poäng i slutändan vann.

Prologstart: 09:00

- hem, äta och chilla.

Heat/Finaler: 12:00 , 12:25, 12;45

Resultatet: 

1. Johannes Ringsby: 5 poäng

2. Pontus Hermansson : 7 poäng

3. Emil Johansson : 11 poäng

4. Andreas Svensson: DNF

Det blev inte många som var med, men det blev ett grymt pass!
borekörvpallen

“Lilla Borekôrvsprinten”

Dagen därpå (måndag) körde jag och Johannes exakt samma upplägg, där enda skillnaden var att istället för skate var det klassiskt. Och för att inte detta inlägget ska bli för långt så rundar jag av det med; jag vann ;)

PS. Det var exakt samma poäng & resultatlista på stora och lilla Borekôrvsprinten, men omvända 1:a & 2:a.

IMG_0593

Ha de gött!