Jag heter Jari Rauhala och har sedan jag var liten känt ett stort intresse för att åka skidor.

Skidåkningen har genom åren utvecklas till en stor passion för mig som ger mig glädje, harmoni och ett härligt sätt att koppla av på. Att få vara ute i många olika vackra miljöer, träna mig fysiskt och att träffa likasinnade är höjdpunkter för mig. Jag tycker om att utmana mig själv och sätta upp målsättningar men framför allt är det glädjen till denna sport som tillför livskvaliter i mitt liv som driver mig framåt.

NÄR BÖRJADE DÅ MIN SKIDHISTORIA?

Jo, redan som 4-åring hasade jag mig fram på skidorna hemma i byn i Jämtland. Min första skidtävling åkte jag som 6 åring på riktiga träskidor ochlyckades vinna den ädlaste medaljen vilket gav mig mersmak. Mina föräldrar var alltid ett stort stöd och fina förebilder för mig runt min skidåkning.

De har blivit många spännande skidtävlingar genom åren! Mitt första Vasalopp kommer jag inte glömma, året var 1987 och det var en riktig vargavinter med temperaturer ner mot 40 grader. Det blev en kall och utmanande skidfärd men jag kom i mål.

Sedan dess har jag åkt ytterligare 4 Vasalopp och ser fram nu mot nästa års lopp. Årefjällsloppet och Toblach -Cortina är några långlopp som jag har åkt senaste tiden. Att få tävla i vacker alp eller fjällmiljö är en fantastisk upplevelse som jag verkligen uppskattar.

Svensk klassikern är en stor och spännande utmaning vilket känns extra roligt att göra tillsammans i ett härligt team från vårt jobb. I dagsläget är det full fart på våra gemensamma träningar som inspireras av vår stora isländska skidåkare.

Skärmavbild 2017-12-04 kl. 21.09.47

 

 

Ur spår, här kommer VI!